Can Kenji i Os Ríos, dos restaurants amb personalitat en un racó de l’Eixample

Can Kenji i Os Ríos són dos restaurants diametralment diferents, ubicats a escassos metres l’un de l’altre, però que comparteixen el fet de tenir un caràcter fort i diferencial, que repta amb determinació qualsevol tendència uniformitzadora.

Can Kenji és un restaurant japonès que s’ha endinsat amb èxit en el delicat camí de la fusió amb la cuina catalana i espanyola. Situat al carrer Rosselló, 325 (veure mapa), Can Kenji va obrir l’any 2010 i ràpidament es va convertir en una referència al barri. El chef és Kenji Ueno, que després de treballar diversos anys a la ciutat, atret pel seu renom gastronòmic, va optar per obrir el restaurant amb la seva companya, la Neus Busquets. Plats com el tataki de bonítol amb salmorejo, l’hamburguesa Kenji o la tempura de sardina amb puré d’albergínies fan que menjar-hi sigui una experiència que es vulgui repetir. De fet, l’èxit del restaurant ha permès que hagin obert l’Aiueno, just al davant de Can Kenji, on s’ofereixen propostes que van en la mateixa línia.

Restaurant Can Kenji  Can_Kenji_restaurant_Barcelona_interior

A un centenar de metres de Can Kenji, al carrer Còrsega, 416 (veure mapa) hi ha ubicat un restaurant de trajectòria oposada a l’anterior: si el primer és fruit de l’onada de renovació del panorama gastronòmic barceloní, el restaurant Os Ríos (no poso cap enllaç perquè no en té i segurament no en necessita) és fruit de la resistència. La Rosa i el Paco, un altre matrimoni emprenedor, el van obrir ja fa més de trenta anys i des de llavors no han parat de servir plats d’inspiració oposada a la de Can Kenji: el que la Rosa aconsegueix és fer amb cura els plats de sempre. No és la renovació i la fusió allò que es troba en aquest restaurant, ni òbviament l’esteticisme de l’experiència, ni en els plats ni en el local, sinó la cuina gallega tradicional feta amb honestedat i sentit comú. Els preus més que assequibles del menú i de la carta no són un obstacle per la qualitat dels plats. Els calamars farcits, els xampinyons farcits de carn i el pop són alguns dels plats estrella del local, però la qualitat és el comú denominador del que ofereixen en aquest restaurant menut i familiar.

OsRíos_Restaurant_Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s